Adatbázis beállítása

A program működéséhez szükség van egy adatbázisra, amelyben az összes adat rögzítésre kerül.

Kapcsolat típusai

A Creative Számla kétféle üzemmódban használható, egyetlen számítógépen, vagy hálózatban több számítógépen. Az adatok tárolására háromféle megoldás közül választatunk:

Kapcsolat módosítása

Ha a program hálózati adatbázis használatára van beállítva, és a hálózaton megváltozik a kiszolgáló címe, vagy bármely más módon megváltozik a kapcsolódáshoz szükséges hosztnév és port szám, akkor a program nem fog tudni automatikusan csatlakozni az adatbázisra. Ekkor indításkor bekéri az új kapcsolódáshoz szükséges adatokat.

Ha új adatbázis lett telepítve, de a régi még mindig üzemel, akkor adminisztrátori fiókból a beállításokban az Adatbázis panelen is elvégezhető a kapcsolat cseréje. A program működéséhez szükséges adatbázis kapcsolatot lehet itt módosítani, valamint biztonsági mentés is készíthető az adatokról.

FONTOS: Ha a programmal új adatbázisra kapcsolódik, akkor a korábbi adatbázisban szereplő adatok nem lesznek többé elérhetőek, továbbá a programot újra aktiválni kell, mivel az aktív termékkulcsokat az adatbázis tárolja. A kapcsolat módosítása után a program újraindul.

Biztonsági másolat

A program minden napon az első indításkor biztonsági másolatot készít az adatbázisról. Ezek közül a másolatok közül az előző három hónap első másolatait, és az utolsó héten készülteket őrzi meg a program, a régebbi másolatok törlődnek. A Biztonsági mentés készítése gomb megnyomásával készíthető új másolat.

A biztonsági mentések visszaállítására a programban nincs lehetőség. Amennyiben adatvesztés vagy egyéb hiba történik, kérjük lépjen kapcsolatba a szoftver forgalmazójával, hogy az adatok visszaállításában segítséget tudjon nyújtani. Az adatok visszaállításakor jegyzőkönyv készül.

Ugrás az oldal tetejére.