Ügyfelek törzs

Az Ügyfelek törzs szolgál a cég által nyilvántartott partnerek adatainak kezelésére.

Új ügyfél hozzáadása

Az Új Ügyfél gombra kattintva a jobb oldali mezők szabaddá válnak, ahol megadhatjuk az új ügyfél adatait.

Hiányzó adat esetén az adathoz tartozó mező elszíneződik.

A Mentés gomb megnyomásával rögzíthetjük az adatokat, vagy a Mégsem gombbal visszaléphetünk.

Ügyfél módosítása

A módosítani kívánt ügyfelet a táblázatban kijelölve annak adatai megjelennek az oldalsó mezőkben, ahol átírhatjuk azokat. A módosítások a Mentés gomb megnyomása után kerülnek rögzítésre, ha közben elnavigálunk, vagy bezárjuk az ablakot, a változtatások elvesznek.

Ügyfél törlése

A törölni kívánt ügyfelet a táblázatban kijelölve, majd a Törlés gombra kattintva törölhetjük. Törlési szándékukat egy felugró ablakban meg kell erősíteni, ezután hajtódik végre a törlés.

Keresés az ügyfelek között

Az ablak jobb oldali részén a Keresés fület aktiválva hozhatjuk elő a keresőmezőket. A jelölőnégyzetekkel adhatjuk meg, hogy mely feltételek alapján szeretnénk keresni, és a mellettük lévő szövegdobozokban, lenyíló listákban adhatjuk meg a konkrét keresési feltételt. A jelölőnégyzetek háromállásúak. A pipa az adott feltétel szerinti keresést, a teli négyzet az adott feltétel tagadását, az üres a feltétel mellőzését jelenti.

Ügyfélhez tartozó dokumentumok keresése

Egy ügyfelet kijelölve, és a Számlák gombot, vagy F6-ot nyomva az adott ügyfél részére kiállított számlákat tekinthetjük meg. Ha jobb gombbal kattintunk egy ügyfélre a táblázatban, a felugró menü alsó felén található menüpontok segítségével a többi dokumentumtípusra is kereshetünk.

Dokumentum kiállítása adott ügyfél részére

Jobb gombbal a kíván ügyfélre kattintva a felugró menü felső feléből választhatjuk ki a kívánt dokumentum típust. A megfelelő menüpontra kattintva az adott dokumentumhoz tartozó szerkesztőablak jön be, ahol az ügyféladatokhoz tartozó mezők már ki lesznek töltve a kiválasztott ügyfél adataival.

Ügyfelek importálása

Az Importálás gombra kattintva, vagy F7-et ütve kezdhetünk bele az importálásba.

Először az importálandó adatokat tartalmazó fájlt kell kiválasztanunk. Lehetőségünk van .xls, .xlsx és .ods kiterjesztésű fájlokat is megadni.

Ezután egy új ablakban a fájl tartalmát láthatjuk, a különböző munkalapokat különböző füleken. Itt meg kell adnunk, hogy melyik oszlopban melyik adat szerepel, illetve hogy a hányadik sortól kezdve, és hány sort szándékozunk importálni.

Ezt követi az adatok beolvasása, és ellenőrzése, hogy megfelelnek-e az adatbázis követelményinek. (Pl.: adószám megfelelő formátumú-e, a kedvezmény 0 és 100 közötti szám) Az esetlegesen felmerülő problémákról a legelső fülön található üzenet ablak tájékoztat. Ha egy sorban nem volt név, helységnév és utca, házszám megadva, akkor az a sor nem kerül beillesztésre, mivel ezek az adatok szükségesek egy ügyfél adatbázisba történő felvételekor. Ha csak a formátummal volt baj, pl. adószámnál, akkor üresen hagyja azt a mezőt, és mi később megadhatjuk az értékét az Ügyfelek törzsben.

Ezután történhet meg az adatok tényleges mentése az adatbázisba a Mentés gomb megnyomásával.

Ügyfelek exportálása

Az Exportálás gombra kattintva, vagy a F8-at ütve hozhatjuk elő az Exportálás ablakot. Itt meg adnunk, mely adatok kerüljenek exportálásra. Ha a kívánt mezőket kiválasztottuk, a Tovább gomb megnyomása után már csak a fájlnevet, és a típusát kell megadni, és meg is történhet az adatok exportálása. Az exportálás funkció, akárcsak az importálás, az .xls, .xlsx és az .ods formátumokat támogatja.

Ugrás az oldal tetejére.