Kézikönyv Nyomtatási beállítások

A nyomtatási beállításoknál adható meg a számlák és egyéb bizonylatok nyomtatásához használt nyomtató, és a bizonylatok formai és bizonyos tartalmi beállításai. Ezek a beállítások normál és adminisztrátori fiókról is módosíthatóak.

Nyomtató kiválasztása

A Nyomtatás panel jobb oldalán található legördülő listában az elérhető nyomtatók szerepelnek. Ezek közül kell kiválasztani azt, amelyikkel nyomtatni szeretnénk a bizonylatokat. Ha a számlázó program több számítógépre van telepítve, az egyes kliensek nyomtató beállítása eltérhet.

Bizonylatok nyomtatási beállításai

Minden bizonylat tartalmi és formai beállításai külön panelen találhatóak a Nyomtatás menüpont alatt.

 • Példányszám
  A bizonylat alapértelmezett példányszáma első nyomtatáskor.
 • Sorszám előtag adott évre
  A bizonylatok sorszáma minden évben egy egyedi, 1-2 karakterből álló előtagot (prefixet) kaphat. (Például: "SZ/2013/000001", ahol "SZ" az előtag.) Minden év elején, az első bizonylat kiállítása előtt változtatható meg.
 • Fejlécen megjelenő adatok
  A bizonylaton megjelenítendő vevő és eladó adatok.
 • Tételsorok tartalma, elrendezése
  A bizonylat tételsorainak megjelenése - választhatunk többféle sablon közül. Használja a Dokumentum minta az előnézethez.
 • Feltételek, információk a bizonylat végén
  A bizonylatok végére nyomtatandó információkat adhatjuk meg itt. A Szerkesztés gombra kattintva felugrik egy szövegszerkesztő ablak, ahol ezt megtehetjük.
 • Logó
  A bizonylatra nyomtatható logó. Az Új Kép gombra kattintva tölthetünk be egy képet, és a Töröl gombbal távolíthatjuk el azt. A bizonylaton a logó több elrendezésben is nyomtatható, ezek közül a legördülő listában választhatjuk ki a megfelelőt. A Mindre gomb segítségével a kiválasztott logót minden bizonylat típusra alkalmazhatjuk.
 • Margó
  Abban az esetben, ha a bizonylatok lefűzésre kerülnek nyomtatás után, célszerű a margót úgy beállítani, hogy a nyomtatott rész ne sérüljön a lefűzéskor.

Minta

A Dokumentum minta gombra kattintva forintos vagy devizás minta bizonylat nyomtatási képét tudjuk ellenőrizni. A beállítások csak a Mentés gomb megnyomása után érvényesülnek.


Előző téma Következő téma