Kézikönyv Első indításkori teendők

Program aktiválása

Első indításkor - vagy ha a program főkönyvtárában nem található a config.dat állomány - aktiválni kell a programot.

Ha szükséges az aktiváció, megjelenik az Első lépések ablak.
A megjelenő ablakban meg kell adnia cége adószámát. Az adószám alapján eldől, hogy cége regisztrálva van-e már rendszerünkben.

Új cég regisztrációja

Ha még nem történt regisztáció az Ön cégével, akkor azt a következő lapon megjelenő űrlap kitöltésével lehet elvégezni. Az űrlap sikeres elküldése után létrejön céges tárhelye, valamint egy 30 napig használható ingyenes termékkulcs kerül kiosztásra a számítógéphez melyen a telepítés történt.

Csatlakozás már meglévő tárhelyhez

Ha már korábban regisztrálta cégét rendszerünkben, akkor az újonnan telepített kliens program a már létező tárhelyhez fog csatlakozni. Ehhez szükséges az un. RDB kód megadása.

Hol található az RDB kód?

  • Az RDB kódot az első beüzemeléskor adjuk ki ügyfeleink számára a regisztrációrós e-mailben. Ha az e-mail megvan, megtalálható lesz benne ez az azonosító.
  • Ha a program más számítógépeken már be van állítva, az RDB kód megtalálható a számlázó program opciók menüjében, az adatbázis kapcsolat aloldalon.
  • Ha az azonosító nem áll rendelkezésre, kattintson az "RDB kód elküldése e-mailben" gombra, és mi elküldjük azt az Ön kapcsolattartási e-mail címére (melyet regisztrációkor vagy a program beállítások/kapcsolat menüjében adott meg).
  • Ha a fenti módokon nem sikerül a kódot megtalálni, keressen bennünket elérhetőségeink valamelyikén.

Bejelentkezés

A program indításakor a bejelentkezéshez meg kell adnia a felhasználói azonosítóját és jelszavát. Erre azért van szükség, hogy a programhoz illetéktelen felhasználók ne férhessenek hozzá, és hogy a felhasználók jogosultságait korlátozni lehessen.


Beállítások

A program beállításai elérhetőek a főmenüből, illetve az ablak fejlécekről. A legtöbb beállítás globális, vagyis az egyes kliens programok között ugyanazok a beállítások érvényesek.


NAV - Bejelentési kötelezettség

Felhívjuk figyelmét, hogy a számlázó programot használó adózó köteles bejelenteni az adó- és vámhatósághoz az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az általa használt számlázó program beszerzését.

Új regisztráció esetén téhát - amennyiben használja programunkat -, akkor a bejelentést az első számla kiállítását követően legkésőbb 30 napon belül meg kell tennie. Ezt megteheti elektronikusan az ügyfélkapun keresztül illetve papír alapon a NAV-tól igényelt nyomtatványon. A bejelentés nyomtatvány kitöltéséhez szükséges információkat megtalálja regisztrációs levelünkben.

A jogszabályi háttérről illetve további tudnivalókról a NAV hivatalos oldalán tájékozódhat.


Előző téma Következő téma