Első indításkori teendők

Adatbázis beállítása

Első indításkor - vagy ha a program főkönyvtárában nem található a config.dat állomány - meg kell adni az adatbázis kapcsolatot.

Erről bővebb információ az Adatbázis beállítása című részben található.

Program aktiválása

Új adatbázisra kapcsolódáskor, vagy ha a kiválasztott adatbázisban nem található az adott példányhoz regisztrációs bejegyzés, a regisztrációs ablak jön elő, ahol kiválaszthatjuk, hogy aktiváljuk-e a programunkat, vagy csak demó módban kívánjuk használni.

Bővebb információ a program regisztrációjáról a Licenc oldalon található.

Bejelentkezés

A program indításakor a bejelentkezéshez meg kell adnia a felhasználói azonosítóját és jelszavát. Erre azért van szükség, hogy a programhoz illetéktelen felhasználók ne férhessenek hozzá, és hogy a felhasználók jogosultságait korlátozni lehessen.

FONTOS: Első indításakor a programhoz egyetlen felhasználói fiók létezik, melynek adatai a következők:

Felhasználónév: admin
Jelszó: (nincs jelszó, hagyja üresen a mezőt)


Ez a felhasználói fiók kiemelt, nem törölhető az adatbázisból. Ajánlott az admin fiók jelszavát mielőbb megváltoztatni. Amennyiben az admin fiók jelszava elveszett, azt egy másik adminisztrátori fiókból módosíthatjuk, vagy a bejelentkező ablakon az Elfejtett jelszó gombra kattintva visszaállíthatjuk az alapértékre (üres jelszóra). Ehhez azonban szükség lesz egy kulcsra, amit kollégánktól igényelhet ingyenesen. Ez a kulcs csak az adott napon érvényes.
Ugrás az oldal tetejére.